TikTok Reklam Verme ve TikTok Reklam Modelleri

TikTok Reklam Verme ve TikTok Reklam Modelleri konularını ele alacağımız yazımızda TikTok Reklam Yönetimi ve TikTok Reklam Nasıl Verilir? alt başlıklarıyla beraber uygulanacak yönetim ve piyasa araştırmasıyla ilgili birçok eksik bilgiyi tamamlamış olacaksınız. TikTok sosyal medya uygulamasında reklam vermek için TikTok reklam sayfanıza kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Özellikle kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olunuz. TikTok Reklam Yönetimi sağlamak için TikTok reklam hesabınızı açtıktan hemen sonra reklam panosu kategorisinden kampanya seçiniz. Bir sonraki işlemde yönetmekte olduğunuz kampanya doğrultusunda hedef kitlenizi oluşturunuz.

Ardından reklamlarınıza toplam bütçenizi belirleyiniz. Oluşturmuş olduğunuzu reklamlarınız nerede yayınlayacağını ve hangi hedef kitlelere yapılacağını belirtmeniz gerekmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında TikTok Reklam Fiyatları ve TikTok Reklam Modelleri konularının da detaylı olarak bilinmesi gerekmektedir. Hedef kitlenizi cinsiyete, ilgi alanlarına, dile ve yaşa göre belirlemelisiniz. Bir sonraki işlemde gerekli bütçenizi tanımlayıp kesinleştiriniz. Reklamlarınızın tarihini ve saatini de kesinleştirmeniz gerekir. Bundan sonraki aşamada bütçenizin hedefini ve hızını analiz ediniz.

TikTok hesabınızı büyütmek için TikTok Takipçi Satın AlTikTok İzlenme Satın Al ve TikTok Beğeni Satın Al paketlerimize tıklayarak detaylı bilgi alabilir ve güvenli ödeme yöntemiyle ihtiyacınıza en uygun paketi seçerek satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gardenmedya.com web sitemizde bulunan iletişim adreslerinden bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz.

TikTok Reklam Alma Nedir?

Son zamanların en popüler uygulaması TikTok platformunda reklam alarak ve reklam vererek para kazanabilmeniz oldukça mümkündür. Bunun için yüksek izlenme sayılarına ve yüksek takipçilere ulaşmanız gerekmektedir. TikTok sosyal medya uygulamasında fenomen olan kişiler, büyük şirketlerle anlaşarak reklam tanıtımında bulunurlar. Ürünlerin ve markaların tanıtımında bulunarak videolar çekerler. Böylece milyonlarca takipçi tarafından izlenilerek, markaların ve ürünlerin satılmasına zemin hazırlarlar. TikTok Reklam Alma işlemi sayesinde kendileri de kazanç elde etmektedirler.

Şunu da belirtmeliyiz ki; TikTok sosyal medya platformu, kullanıcılarına doğrudan para göndermez. Hesaplar anlaşmış oldukları reklamlar ile ciddi paralar kazanabilmektedir. Reklam vermek için yüksek takipçili kullanıcılar, genellikle TikTok tarafından maaş alabiliyorlar. TikTok sponsorluk için bazen yazılı sözleşmeler imzalatır. Böylece sizi maaşlı çalışan birey olarak kontrol altına alırlar. Bunun dışında TikTok Reklam Almak ve reklam vermek oldukça zor bir iş olarak karşınıza çıkar. TikTok’ta reklam almak istiyorsanız, videolarınızın Keşfet sayfasına düşmesine zemin hazırlayınız. Unutmamalısınız ki; Keşfet sayfasına düşmek için kaliteli videolar yayınlamanız gerekir. Takipçilerinizin çok olması ve milyonlarca etkileşim almanız, sizin keşfet sayfasına düşmenize fırsat verecektir. Bundan sonraki işlemde TikTok ve markalar tarafından keşfedilmiş olursunuz.

TikTok Reklam Modelleri

TikTok Reklam Modelleri 6 çeşitlidir. Bunlardan biri TikTok Top View Reklamı olarak yerini alır. Bu reklam modeli, TikTok uygulamasını açtığınız zaman ilk kez karşınıza çıkmaktadır. Video reklamı kategorisinde değerlendirilir. Genellikle cihazınızda tam ekran olarak açılmaktadır. 5 ile 60 saniye arasında video içeriklerini içerisinde bulundurmaktadır. TikTok Reklam Modelleri, TikTok sosyal medya üzerinde günlük satın alım işlemlerinizde yardımcı olmaktadır.

Bir diğer reklam modeli TikTok Brand Takeover reklamdır. TikTok açıldığında karşımıza ilk çıkan ve cihazınızda tam ekranı kaplayan reklamdır. Genellikle 5 saniyelik videolar içermektedir. Günlük satın alım işlemlerinde size yardımcı olur.

TikTok One Day Max Reklam modeli ise TikTok üzerinde ”sizin için” kategorisinde yer alan 60 saniyelik videoları barındıran reklamdır.

Tiktok Brand Premium Reklamı modeli de TikTok One Day Max reklam modeli gibi TikTok’ta ”sizin için” kategorisinde yer alan video reklamıdır. One Day Max reklamından farklı özelliği TikTok’ta bin gösterim başı (CPM) maliyet ile satın alma işlemlerinizi gerçekleştirir. TikTok Reklam Modelleri, hedef kitlenizi belirlemede sizlere yardımcı olur.

TikTok reklam modellerinde diğer reklam modeli TikTok In-Feed Ads Conversion olarak karşımıza çıkar. TikTok üzerinde ürün satışını buradan rahatlıkla yapabilirsiniz. Mevcut veri odaklarını kayıt altına almaktadır. Hedef kitlenizi belirlemede size yardımcı olmaktadır. CPC ve CPI kategorisinde satın alım işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Son olarak TikTok Reklam Modeline Tiktok Hashtag Challenge reklamını örnek verebiliriz. Reklamınızda oluşturduğunuz etiket sayesinde diğer kullanıcıları da aynı etiketi kullanarak etkileşim halinde olmasına zemin hazırlar. Ayrıca marka etkileşimini de bu reklam modeli üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

TikTok Reklam Yetkilendirilmesi Nedir?

TikTok Reklam Yetkilendirmesi için öncelikle TikTok hesabınızı oluşturun. Ardından reklamlar sayesinde ulaşmaya hedeflediğiniz kampanyaları seçiniz ve web sitenize trafik ekleyiniz. Bir sonraki işlemde hedefinize yönelik müşterilere ulaşmalısınız. Bundan sonraki işlemde reklam yöneticilerinde günlük veya aylık bütçenizi hesaplayınız. Reklam harcamalarınızı istediğiniz zaman duraklatabilirsiniz. Reklamınızı tasarlarken videolarınızın veya resimlerinizi kaliteli olmasına özen gösteriniz. Akıllı video aracını kullanırsanız videolarınız otomatik olarak analiz edilir.

TikTok Reklam Yetkilendirmesi, reklamlarınızı yayınlamak için TikTok reklam yöneticisinin akıllı açık artırma sistemlerini kullanır. Reklamlarınızın izlenme oranları size bu akıllı sistem tarafından günlük rapor edilerek sunulacaktır. Reklam yetkilendirmesinde ayrıca detaylı analizler yaparak, kampanyalarınızı kontrol edebilirsiniz. Reklam performansınızı ve reklam etkinliğinizi kontrol altına alabilirsiniz. Reklam yetkilendirme de güncel iletişim bilgilerinizi yazdığınızdan emin olunuz. Aksi takdirde bir sorun olduğunda şirket sizinle iletişime geçecektir.

TikTok Para Kazanma Taktikleri konu başlıklı yazımızı BURAYA tıklayarak inceleyebilirsiniz. Alt başlıklar olarak Hediye ve Jeton Fiyatları, TikTok'ta Para Nasıl Hesaplanır? gibi konu başlıklarına da tıkladığınız linkteki yazının devamında göz atabilirsiniz.

TikTok Reklam Yöneticisi (TikTok Ads Manager)

TikTok Reklam Yöneticisi reklam kampanyalarını yönetir. Reklamlarınızın veri analizlerini kontrol eder. Reklamlarınızı izlenme oranlarını kayıt altına almaktadır. Reklam kaynaklarınızı buradan yönetebilirsiniz. Buradaki platformdan reklam kaynakları kapsamında reklam öğeleri, hedef kitleleri ve video pikselleri alabilirsiniz. Dilediğiniz zaman reklamlarınızı burada özelleştirebilirsiniz.

TikTok Reklam Yönetimi

TikTok Reklam Yöneticisi, TikTok üzerinde reklam kampanyalarını başlatmada, yönetmede ve analiz etmede rol oynar. Reklam kampanyalarınızın takip sürecini TikTok Reklam Yöneticisi platformundan rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kontrol paneli bölümünde TikTok sosyal medya hesabınızın reklam verileri ve analizleri karşınıza çıkar. Ayrıca videolarınızın performanslarınızı kontrol edebilirsiniz. Reklamlarınızın izlenme oranlarını analiz edebilirsiniz. TikTok reklam yöneticisinde sizin reklam bütçesi harcamalarınızı, reklam performans grafiklerinizi rapor alır. Sizi etkin kampanyalardan haberdar eder. Reklam gruplarınızı bu platformlarından seçebilirsiniz. Gruplarınızı da burada yönetebilirsiniz.

En son aşamada “Oluştur” kategorisine tıklayarak, reklam oluşturmanızı kesinleştirebilirsiniz. TikTok Reklam Yöneticisi aynı zamanda reklam kaynakları havuzudur. Tüm reklam kaynakları bu havuzda toplanır ve kullanıcılara aktarılır. Bu reklam kaynakları havuzunda, video pikselleri, hedef kitleler, reklam öğeleri yer alır. İstediğiniz zaman reklamlarınızı burada oluşturabilir ve geliştirebilirsiniz. Bunun dışında TikTok reklam yöneticisinde raporlama bölümünden özel reklam raporları teklifinde bulunabilirsiniz.

TikTok Reklam Hesabı Nasıl Açılır?

Öncelikle TikTok Reklam Hesabı sayfasına kaydınızı yaptırınız. Oturumunuzu açtıktan sonra reklam panosu kategorisine girerek kampanya seçeneklerine bakınız. Burada “Oluştur” butonuna tıklayınız. Kampanyanıza mutlaka isim veriniz. Hedef kitleler belirleyiniz. Toplam bütçeni ayarlayınız. TikTok reklamlara ayrılacak bütçeyi minimum 500$ olarak belirlemiştir. Bundan sonraki aşamada reklamlarınızın konumlarını ve kategorilerini senkronize ediniz. Hangi kitlelere hangi ilgi alanlarına yöneleceğinizi belirtiniz.

İşleminizi kesinleştirdikten hemen sonra reklamınızı yayınlayınız. TikTok, reklamınızı yayınlayacağınız saati, günü size sorar. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra bütçenizin ilerleme hızına TikTok reklam sayfasından takip edebilirsiniz.

Bütçenizin kampanya süresi, reklam süresince kazanacağınız para bu sayfada kontrol altına alınmaktadır. Ayrıca reklamlarınızın izlenme ve beğenme oranlarını da bu sayfadan kolaylıkla takip edebilirsiniz. TikTok Reklam Hesabınızın tamamıyla açtığınızda TikTok reklamınızı istediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz. Reklamları isterseniz yatay, isterseniz dikey şekilde yayınlayabilirsiniz. Video oluşturma ve yayınlama aşamasında size TikTok Reklam Araçları yardımcı olmaktadır. Bu reklam araçları ile birlikte kolaylıkla reklam kampanyalarınızı özelleştirebilirsiniz. Reklamda beğenmediğiniz alanları ya da reklam sırasında kafanıza takılan soruları rahatlıkla sorabilirsiniz. Ayrıca TikTok yüzlerce şablon, grafik ve ses efektleriyle sizin daha kolay reklam yapmanıza yardımcı olur.

TikTok Jetonlarıyla alakalı TikTok Jeton Yükleyemiyorum, Jeton Nasıl Yüklenir? konu başlıklı yazımızı BURAYA tıklayarak inceleyebilirsiz. 

TikTok Reklam Sayfaları

TikTok sosyal medya uygulamasında özellikle ADS panelleri reklam sayfalarına destek veriyor. Bunun dışında reklam ağlarını oluşturmada, görüntülü reklam ağlarında, mobil ve video ağlarında sizlere kolaylık sağlıyor. TikTok reklam sayfalarında özellikle çok takipçili sayfalar yer alıyor. TikTok Reklam Sayfaları ve çok takipçili sayfalar genellikle milyonlarca kişi tarafından etkileşim alıyor. Bu hesaplar daha çok farklı hedef statülerine ulaşmaya çalışıyorlar. Hedef kitlelerini genişletmeye çalışıyorlar. Böylece anlık geri dönüşler almaktadırlar.

TikTok Reklam Fiyatları

Son dönemlerin popüler medya uygulaması TikTok üzerinde reklam yayınlamak, büyük gelirli şirketler için oldukça kolay bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Bu büyük firmalar genellikle marka bilinirliği sayesinde şirketlerine büyük kazanç elde ediyorlar. Fakat küçük işletmeler genellikle marka bilinirliği olmadığı için TikTok sosyal medya hesaplarında reklam satın alırken oldukça zorlanıyor. TikTok Reklam Fiyatları genellikle 1.000 gösterim üzerinden ücretlendiriliyor. TikTok Reklam Fiyatları 1.000 gösterim başına ücret 60₺ civarında belirlenmektedir. Bu durum ise ortalama 3.400₺ ile eş değerlik kazanıyor. Minimum reklam almak için 500$ bütçe ayırdığınızda TikTok uygulaması size çeşitli kampanyalar da sunuyor.


GardenMedya Anasayfa: TIKLAYIN

X Hizmetlerimiz: TIKLAYIN

Twitter Hizmetlerimiz: TIKLAYIN

İnstagram Hizmetlerimiz: TIKLAYIN

Threads Hizmetlerimiz: TIKLAYIN

Telegram Hizmetlerimiz: TIKLAYIN